THE Pocektplayers.jpg

Så skydes forårssæsonen igang med et brag af en koncert. THE POCKET PLAYERS  er bandet, der får taget til at løfte sig på Casa V58.

ENTRÉ: 50 kr./80 kr.(har du deltaget i Aarhus Bluesforenings generalforsamling fra kl. 18-20, så er der gratis entre til koncerten)  der kan også købes billetter i forsalg Hvis ikke kan du sikre dig en billet via dette link:
https://billetto.dk/e/the-pocket-players-billetter-252229


THE POCKET PLAYERS er en gammel kending i Aarhus bluesforenings regi idet bandet var med til at danne traditionen om vores julebal på Gygen. Sidst var i 2016, og der måtte vi melde udsolgt på Gyngen. Denne gang spiller de som afslutning på Årets Generalforsamling og lokationen er byttet ud med Casa V58. Der er således gratis entre til koncerten hvis du har deltaget i Aarhus Bluesforenings Generalforsamling.

Bandets omdrejningspunkt, og hjørnesten, er sangeren og guitaristen Ole Bech, der med en sjælden set energi og indlevelse leverer “The Blues” hver gang. Meget råt, ærligt og smukt. Udover Bech består The Pocket Players af Palle Hjorth på tangenter, Søren Poulsen på trommer og Henrik Poulsen på bas.

The Pocket Players opstod fordi de 4 musikere, som kender hinanden gennem det danske bluesmiljø, alle ønsker at spille blues som det er bedst, nemlig traditional Blues uden de sædvanlige regler. Dermed får leg og personlig musikalitet en central rolle, både på indspilning og til koncerter.

Måske undrer du dig over bandnavnet “THE POCKET PLAYERS”! Men nej, tankerne skal ikke ledes hen på lommebillard eller andre lumre fortolkninger. Det at være en “pocket player” eller “playing in the pocket”, er et udtryk som stammer fra bluesmiljøet i sydstaterne. En pocket player har et solidt swing og passer på det med næb og klør. Når et helt band er “in the pocket”, betyder det at alle ånder sammen og spiller solid musik, bygget på et stærkt fundament af sikre grooves. Og det er præcist det “THE POCKET PLAYERS” gør.

The Pocketplayers har 2 albums med i bagagen nemlig Acid Blue Horizon, som er udgivet i 2013 og Throw your dog a bone, som er udgivet i 2016.

Line-up :�Ole Bech : Guitar/Vokal,�Henrik Poulsen : Bas,�Søren Poulsen : Trommer,�Palle Hjorth : Orgel.


Big_O right.jpg

Årets Julebal er med Big O & The Blue Quarters

 

Aarhus Bluesforening har for alvor kridtet dansegulvet op, når vi inviterer til julebal med Big O & The Blue Quarters 3. juledag.

 

Big O & Blue Quarters har de sidste år slået sig grundigt fast på den danske bluesscene, og derfor er vi glade for at de har tid til at komme forbi og skubbe festen igang på Gyngen.

 

Bandet tager udgangspunkt i Westcoast og Chicago blues og mestrer den swingende ”Jump” blues på en måde, der gør det svært at sidde stille. Som bandet udvikles, bevæger de sig også over i mere moderne og eksperimenterende blues, og har efterhånden fundet deres egen unikke lyd.

Big O & The Blue Quarters eget materiale fylder mere og mere i repertoiret efterhånden, men de giver stadig deres energiske bud på gamle klassikere. Bandets evne til at lade tingene udvikle sig på scenen, har begejstret publikum, hvor end de har optrådt, og de har formået at omvende selv de stædigste blues- skeptikere.

Bandet har d. 15 oktober udgivet en liveoptagelse fra årets Mosten festival, udgivelsen er tilgængelig på alle online platforme.

 

Det bliver svært at sidde stille når dette energifyldte band spiller julen af.

 

Kom på Gyngen d 27 december kl. 20 Entre 50 kr. for medlemmer (normalpris 80 kr.)

 

Lyt mere her og tjek om du kan sidde helt stille til musikken:

https://www.youtube.com/watch?v=73W3zlVbZ_4

 

Bandet består af:

Oscar Martin Eriksen – vokal/harpe
Frederik Tygesen – guitar/vokal
Søren Schack – guitar/vokal
Mathias Rindom – trommer/vokal
Jais Kurecko Eriksen – bas/vokal


Så er det tid til at Aarhus bluesforening får besøg af et dansk band med internationalt format. Der er garanti for fest når Bluesoverdrive går på scenen. De har høstet mange roser ikke mindst den prestigefyldte “Album of the Year”  ved European Blues Awards i 2015.

 

The Blues Overdrive er forgængere for en nutidig og opdateret variation af bluesgenren. Der udfordres, fornys og genfortolkes med stor respekt for traditionen og der appelleres bredere end hvad man normalt forbinder med genren. Repertoiret består primært af egne kompositioner og
spænder vidt, fra sumpet swamp til hede shuffle grooves til beskidt boogie.

 

Gaffa’s respekterede anmelder Esben Strunk skrev:
‘Internationalt format på danske bluesdrenges toer. Håndværket er i den grad i orden her, hvor Martin Olsen og kom- pagni minsandten får hjælp på to tracks af den amerikanske stjerneguitarist Duke Robillard på en plade hvor bandet hverken agerer musikalsk frilandsmuseum i den rendyrkede stiløvelses tegn eller hopper i den modsatte grøft og kaster sig ud i fornyelse og modernisering for moderniseringens egen skyld. Resultatet er blåt og solidt – lyt selv.’

Det her er en af de koncerter du ikke må snyde dig selv for, så kom på Gyngen d. 17 november kl. 21.30. Entre 50 kr. for medlemmer (normalpris 80 kr.)

Få en forsmag her:
https://www.youtube.com/watch?v=ZvCw_LEGWOE

Forsalg
https://billetto.dk/e/the-blues-overdrive-billetter-234696

Bandet består af:

Martin Olsen - Vokal/guitar
Andreas Andersen - Guitar
Brother Thomas Birck - Bas
Louisian Boltner - Trommer

TBO_live_2016_hjemme.jpg

Rootsaften på restaurant/cafe Gyngen i Mejlgade.

Til denne Rootsaften får vi besøg af en vaskeægte legende på den danske Bluesscene. Det er lykkedes os at få fingre i Kenn Lending. 
Vi kender ham bedst som ankermand i Kenn Lending Bluesband, men nu får du altså muligheden for at opleve ham alene med en en guitar.
Det vil blive en aften med de gode historier og et lille indblik i hvad der inspirerer Kenn Lending i musikkens verden.

Entre: 50 kr for alle

Lidt mere om Kenn Lending Solo:
Som solist har Kenn Lending efterhånden udviklet sin helt een stil, hvor han lader det fremmødte publikums sårede hjerter - hvis de skulle have brug for det. Den for for blues som Kenn Lending repræsenterer, kan nemlig føres direkte tilbage til en traditionel vestafrikansk ceremoni, til renselse af sjælens kvaler. Med andre ord - det er glæden der er i højsædet, når Kenn spiller blues.

Kenn’s blues er ikke kun koncertmusik - den er også i allerhøjeste grad brugsmusik. Musik som får fødder til at ville trampe takten, får publikum op af stolene og skaber glæde og tørst. Siden starten af Kenn Lending Blues Band i 1980, har det været vigtigt for ham at vise hvor mange facetter bluesmusikken har. Det er sandt at blues ofte er vemodig, følsom og dyb. Alvorlig musik som får fødderne - og somme tider tårerne - frem hos de som lytter. Men blues er også glæden over at livet lykkes - trods alt - og denne glæde får liv i den funky blues, som netop får folk op at stolene og ud på dansegulvet

Kenn’s store kærlighed til bluesmusikken og hans indædte vilje til at lære den dybeste hemmeligheder at kende, blev grundlagt i barndommen. men det var fjorten års tæt samarbejde og nært venskab med den legendariske bluesmand Champion Jack Dupree, der gjorde ham til en internationalt anerkendt fortolker af afroamerikansk blues. Fra 1978 til Dupree’s død i 1992, spillede de omring 1000 koncerter sammen i 35 lande og stater. De kan høres sammen på 22 pladeindspilninger, hvoraf CD’en “Forever and Ever” indspillet i Dupree’s fødeby New Orleans, modtog prisen “WC Handy Awards: Tradiotional Blues Album of the Year 1992”.

Også andre store navne som f.eks. Memphis slim, Luther Allison, Louisiana Red og den amerikanske rockgruppe The Band, har i tidens løb haft bud efter Kenn Lending’s personlige guitarspil, og han har lært noget af dem alle. Det er den store erfaring Kenn Lending deler med sit publikum, når han går på scenen med sin akustiske guitar.

I 2008 fejrede Kenn Lending 40 år som optrædende musiker, med udgivelsen af solo CD’en “ Low Down Slow”

Se mere her:
https://www.youtube.com/watch?v=8k06OqSOyKQ&index=2&list=PLzK1aRnZzI6d2Vqn0wvrk2_yW65PEq7Gh


Kom og nyd en fantastisk Trio, når Aarhus Bluesforening lørdag d. 28 oktober 2017 får besøg af Tim Lothar,
Jesper Theis og Niels Rose.


Sted: Gyngen, Mejlgade 53 8000 Aarhus C
Dørene åbner kl. 20 koncertstart ca. kl. 21 (Bemærk at der denne dag ikke er restaurant på Gyngen)
Entre: 50kr./80 kr. (husk at du kommer ind til ½ pris mod forevisning af gyldigt studiekort)

Billetter kan købes i forsalg på : https://billetto.dk/e/tim-lothar-jesper-theis-niels-rose-billetter-229744

Tim Trio2.jpg


Det er et stykke tid siden, vi har haft besøg af Tim Lothar, og denne gang har Tim Lothar taget et par gode
venner med fra det nordjyske. Vi glæder os meget til at præsente en skøn, melodiøs Trio hvor den gode
historie er i højsædet. Der er med andre ord lagt op til en god aften lørdag d. 28 oktober.
Lidt om den skønne Trio:
Tim Lothar og Jesper Theis har i årets løb spillet en del jobs sammen.
Til en jam session i Aalborg mødte og spillede de med Niels Rose og blev hurtigt enige om at han skulle med
på nogle flere jobs og det var Niels heldigvis enig i.
- Tim Lothar er ikke "just another bluesman". Han er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange,
og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller. Lothar er et anerkendt
navn på den internationale blues/roots scene.
- Jesper Theis er en, forholdsvis ny, bluesman i Danmark. Han har, denne sommer opsagt sit faste job for at
engagere sig fuldt ud til musikken. Han har netop optaget sit debutalbum, Narrow Line, som udgives
gennem Straight Shooter Records og er produceret af Peter Nande. “Along the way, you will realize that
there is something special going on here” - Bryan Powels kommentar i anmeldelsen af Narrow Line
- Niels Rose er uddannet percussionist (cand. musicae) ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2012, med
specialer indenfor de indiske og brasilianske slagtøjsverdener. Musikstudierne har desuden ført ham til
både Ghana og England, på længerevarende studieophold, hvor han studerede hhv. traditionelt ghanesisk
slagtøj og trommesæt.


Spisning fra 11 til ca. 13.30
Entre: Brunchbuffet (inkl. fri filterkaffe og te) + koncert 260 kr.
Entre til koncert alene 100/150 kr. (koncertstart kl. 14)


Du kan købe billet her:
https://billetto.dk/e/blues-n-brunch-hook-herrera-band-billetter-217292

 

Hookhjemme.jpg

Denne søndag er undtagelsen der bekræfter reglen, når vi får besøg af en vaskeægte Amerikansk Bluesmusiker. Hook Herrera er på Danmarks Tour og gæster Aarhus Bluesforening søndag d. 15 oktober. Der vil som de 2 foregående søndage være mulighed for at nyde en brunch hos Casa V58 inden koncerten.

Hook Herrera er født i San Jose, og har både mexicanske og Indianske rødder. Det er dog Blues hans hjerte banker for, og af dem Hook har spillet med Johnny Winther, Bonnie Raith, The Almann Brothers blot for at nævne nogle stykker.

Hook har rejst USA og Europa tynd med hans mundharpe, fandt kærligheden i Sverige og er efter en længere pause, atter klar til at tage bluesen med ud på landevejene. 

Se mere her:
https://www.youtube.com/watch?v=hxnvEVSVYys

Inden koncerten vil der være mulighed for at spise en lækker brunch, som bla. består af:
Scambled Eggs, Bacon, forskellige oste, Chorizo pølse, forskellige tapernader, kage og frisk frugt. Hertil kan der der nydes kaffe(ikke specialkaffer) og te ad libitum.

Hook er på sin DK tour flankeret af nogle af de bedste musikere i DK.

Hook Herrera Band består af:
Hook Herrera – mundharpe, vokal
Ronni Boysen (Mud Morganfield, Kokomo Kings) - guitar
Kjeld Lauritsen (Organizers, Miriam Mandipiri) – orgel og piano
Esben Bach (Grarup Allstars, Shades of Blue) – trommer
Niels Nello Mogensen (Johnny Madsen, Grarup Allstars, T:N:H) - bas.


Søndag d. 24. september er der igen Blues’N Brunch på casa carola v58. Sahra Da Silva & Nisse Thorbjørn leverer søndagens blues og . Der vil være  brunch fra 11-13 og ca kl 12:30 er der koncertstart

Entre: Brunchbuffet (inkl. fri filterkaffe og te) + koncert 240 kr.
Entre til koncert alene 80/100 kr. 


Du kan sikre dig billet her:
https://billetto.dk/e/blues-n-brunch-sahra-da-silva-nisse-thorbjorn-duo-billetter-217289

Inden koncerten vil der være mulighed for at spise en lækker brunch, som bla. består af:
Scambled Eggs, Bacon, forskellige oste, Chorizo pølse, forskellige tapernader, kage og frisk frugt. Hertil kan der der nydes kaffe(ikke specialkaffer) og te ad libitum. Der er lagt op til en søndag med lækker musik.


Vi kender Nisse Thorbjørn fra andre sammenhænge (bla. Copenhagen Slim Band, Robert Johnson Tribute) men denne søndag får Nisse Thorbjørn følgeskab af en af de mest soulede og talentfulde sangerinder på den danske bluesscene nemlig Sahra Da Silva. 

Sahra Da Silva og Nisse Thorbjørn Duo.

Blues, Soul, Folk mm.

Sahra Da Silva - Sang/Piano/Percussion
Sahra da Silva har de sidste 10 år har været et velkendt ansigt i det Københavnske musikliv. Sammen med sit gamle band, the Jagged Soul, har hun spillet et utal af jobs, udgivet EP og album, og med eget materiale medvirket i DR’s Talent 2010. Et sted i midten af soul, blues og jazz står Sahra da Silva, klippefast som en stadig spirende sangerinde med en stemme der vokser sig større og smukkere for hver dag.

Nisse Thorbjørn - Sang/Guitar/Mundharpe
Nisse Thorbjørn der har turneret i Europa med flere amerikanske blues koryfæer (se. John Primer, Lurrie Bell) er også en af de stolte vindere af "Årets Danske Bluesnavn prisen", han har også udgivet solo albummet "CPH Slim” blev tildelt 4 Hjerter af Politikens anmelder. Nisse Thorbjørn er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band, men er også turnerende solo og med Robert Johnson Tribute, m.fl..


Efterårets første Rootsaften byder på to velbevandrede herrer på den danske bluesscene.

Så giv dig selv lov til at nyde en aften med gode historier, lækker musik og hygge med kærligheden til blues i fokus

Entre er 50 kr. for alle..

Køb din billet i forsalg her:

https://billetto.dk/e/rootsaften-m-two-stroke-aka-henrik-nybo-og-jais-kurecko-eriksen-billetter-214048

nyboogeriksen.jpg

”Den Interregionale” duo Two Stroke, bestående af Henrik 'Faze' Nybo (Øernes Bluesband, Faze'n Mir m.fl.) og Jais Kurecko Eriksen (Big O & the Blue Quarters, Tumbleweeds, Humble Men m.fl.) spiller blues, bluegrass, folk m.m.

 

Der spilles fortolkninger af bl.a. Keb Mo, Bob Dylan, Amos Milburn, Taj Mahal, Tom Waits, og mange flere, samt en håndfuld egne numre.

 

Henrik Nybo: Vokal, banjo, akk. guitar, dobro

Jais K. Eriksen: Vokal, bas, akk. guitar, gl-guitar, stomp-box/tamburin”


Årets festugekoncert byder på et glædeligt gensyn med Vestbo Trio. Det foregår på Café gyngen onsdag d. 30. August 2017. Koncertstart kl. 21. 
Entre : 80 kr. Medl. 50,-


Billetter kan også købes i forsalg her:
https://billetto.dk/e/vestbo-trio-billetter-211159

Vestbo trio: Trioens instrumentale musik har nerve, charme og musikalsk coolness, og var et stort hit blandt foreningens medlemmer ved trioens koncert på Gyngen i 2015. Vestbo Trio præsenterer en helt særlig blanding af solidt musikalsk håndværk og bred publikumsappel, som du ikke må gå glip af! Siden sidst har Vestbo Trio haft travlt: Foråret bød på en DK-turné sammen med Uffe Steen Trio, et succesfuldt samarbejde som tager på turné igen i foråret 2018. Derudover brygger Vestbo Trio på materiale til et nyt album, som skal indspilles sidst på året. Smagsprøver på det nye materiale luftes selvfølgelig på Gyngen denne aften.      

Vestbo trio: Trioens instrumentale musik har nerve, charme og musikalsk coolness, og var et stort hit blandt foreningens medlemmer ved trioens koncert på Gyngen i 2015. Vestbo Trio præsenterer en helt særlig blanding af solidt musikalsk håndværk og bred publikumsappel, som du ikke må gå glip af!

Siden sidst har Vestbo Trio haft travlt: Foråret bød på en DK-turné sammen med Uffe Steen Trio, et succesfuldt samarbejde som tager på turné igen i foråret 2018. Derudover brygger Vestbo Trio på materiale til et nyt album, som skal indspilles sidst på året. Smagsprøver på det nye materiale luftes selvfølgelig på Gyngen denne aften.

 

 

 


Efterårets første koncert bliver en blues´brunch på casa v58 søndag d. 20/8-17. Brunch er fra kl 10-12 og koncerten starter kl. 12,30. brunch + koncert 240 kr. koncerten alene 80 kr/100 kr.

 

Til vores debut har Aarhus Bluesforening inviteret “modersmålsblues” og bag det gemmer sig Terji Mesell, Kent Thomsen og Uni Debess.  Med de tre musikere får vi en Nytænkt Blues søndag, idet Terji Mesell der leverer blues på Færøsk den færøske Blues, Kent Thomsen Blues på dansk, og Uni Debess som også stammer fra Færøerne. som noget helt særligt for Aarhus Bluesforening har de 3 herrer valgt at tage en ekstra gæst med, nemlig Olav Gudnason. Lidt om musikerne i modersmålsblues Terji Mesell: Terji har sin helt egen stil, den er ikke genrebestemt, men den er følt og den er færøsk. Kom og oplev en fantastisk musiker, levere blues på hans modersmål. Kent Thomsen: Med sin ægte Vestjyske charme og ikke mindst humor, præsenterer Kent Thomsen blues på dansk. Hvis du vil opleve Blues der får rørt dine lattermuskler, så er det Kent Thomsen du vil høre. Uni Debess: Uni er et i Aarhus Bluesforening uskrevet blad, men han har en lang karriere på CV’et, Vi er meget glade for at kunne præsentere denne Blues sing-song writer. Det vil være en en søndag fyldt med gode historier og beviser på at blues også kan være andet en sunget på engelsk.

Til vores debut har Aarhus Bluesforening inviteret “modersmålsblues” og bag det gemmer sig Terji Mesell, Kent Thomsen og Uni Debess. 

Med de tre musikere får vi en Nytænkt Blues søndag, idet Terji Mesell der leverer blues på Færøsk den færøske Blues, Kent Thomsen Blues på dansk, og Uni Debess som også stammer fra Færøerne. som noget helt særligt for Aarhus Bluesforening har de 3 herrer valgt at tage en ekstra gæst med, nemlig Olav Gudnason.

Lidt om musikerne i modersmålsblues

Terji Mesell:
Terji har sin helt egen stil, den er ikke genrebestemt, men den er følt og den er færøsk. Kom og oplev en fantastisk musiker, levere blues på hans modersmål.

Kent Thomsen:
Med sin ægte Vestjyske charme og ikke mindst humor, præsenterer Kent Thomsen blues på dansk. Hvis du vil opleve Blues der får rørt dine lattermuskler, så er det Kent Thomsen du vil høre.

Uni Debess:
Uni er et i Aarhus Bluesforening uskrevet blad, men han har en lang karriere på CV’et, Vi er meget glade for at kunne præsentere denne Blues sing-song writer.

Det vil være en en søndag fyldt med gode historier og beviser på at blues også kan være andet en sunget på engelsk.


Aarhus Bluesforening støttet af.jpg

                                                                          Aarhus Bluesforening © 2008     cvr 31791979    opdateret  23.09.2017 JEG